Ballet Odette in Marokko

Sunday, May 27, 2018

BalletOdette op locatie in Marokko

 

In Marokko hebben we afgesproken om een workshop en 2 lessen te geven aan de leerkracht en kinderen van Dansschool Ozy in Rabat.

 

De eerste dag hebben we er Yasmina ontmoet, een enthousiaste en jonge leerkracht met een geweldig gevoel voor dans. Meer dan 3u lang hebben we samengewerkt aan wat kinderen in de verschillende graden nu net moeten kennen en hoe je op een begrijpbare en inspirerende manier techniek kan aanleren. Tijdens dat moment hebben we beseft dat ballet meer is dan enkel maar dansen. Kinderen leren ook wiskunde (je been op 45° houden), ze leren ook Frans (plié et relevé), ze leren ook muziek en ritme (de maat tellen & houden), ze leren ook geschiedenis en ze leren wat discipline is.

 

De dag erna hebben we deze principes toegepast bij de lessen met de kinderen. Met succes! Het was een superdag die ze zeker zullen onthouden. En wij trouwens ook.

We hopen dat Yasmina al onze tips verder kan gebruiken in haar lessen en zo de balletschool nog meer kan gaan uitbouwen.

 

Lesgeven in Marokko, dat smaakt alvast naar meer.

 

 

Latest News

De Schone Slaapster Intensive Course

De Schone Slaapster Intensive Course

5 weken intensieve mini-cursus op de Schoone Slaapster (Sleeping Beauty) om verhaal, karakters, muziek, attributen & dansen te leren kennen

February 2021
Zomer Workshop was top!

Zomer Workshop was top!

Aangezien we heel wat lessen hadden gemist door de welgekende coronacrisis, beslisten we om ter compensatie een leuke Zomer Workshop to organizeren

September 2020
Mini-Performance met Maxi-Kids

Mini-Performance met Maxi-Kids

Reis rond de wereld in 20 minuten met een mini-performance gebracht door supergoede leerlingen

February 2019
Ballet Odette in Marokko

Ballet Odette in Marokko

Lesgeven bij Dansschool Ozy in Marokko

May 2018