Ballet voor 50+

Thursday, March 29, 2018

5 redenen om teruq te beginnen dansen op je 50ste: 

 

1. Ballet verbetert je geheugen
Beweging zorgt immers voor een betere bloedtoevoer in de hersenen. Volgens Australisch onderzoek zou dansen zelfs het begin van dementie kunnen uitstellen. Daarnaast is het aan de barre of 'au milieu' niet steeds evident om alle pasjes te onthouden; hetgeen je hersenen stimuleert om nieuwe verbindingen tussen hersencellen aan te maken. 

 

2. Dansen maakt vrolijk
Dansen maakt dat er endorfines vrijkomen in je lichaam. Endorfines worden ook wel het gelukshormoon genoemt; ze zijn lichaamseigen en maken je vrolijk. Zo’n 30 minuten dansen per dag zou al voldoende zijn om je gemoed een boost te geven. Daarnaast wordt dansen meestal begeleid met goede muziek waardoor we tot rust kunnen komen maar ook opgewekt worden.

 

3. Het geeft je een positief zelfbeeld
Een Amerikaanse studie toont aan dat mensen die dansen, een beter zelfbeeld hebben. Dansers in de studie vinden hun lichaam mooier, slanker en sterker dan zij die niet dansen. Bij ballet kijken we vaak in de spiegel naar onze eigen bewegingen, waardoor je je mooiste kant leert kennen.

 

4. Dansen beschermt onze botten
Met ballet werken we zowel op lenigheid als kracht. Dat houdt onze botten en spieren sterker. Aangezien we bij ballet belast worden met ons eigen gewicht is dit gezonder voor ons lichaam dan trainingen waarbij gewichten gebruikt worden. Regelmatig beweging is in het algemeen belangrijk om op latere leeftijd osteoporose tegen te gaan.

 

5. Het houdt de huid jong
Het beste antiverouderingsmiddel is bewegen. Dansen zorgt ervoor dat de bloedstroom wordt gestimuleerd, zodat de huid meer zuurstof krijgt. Daarnaast worden ook afvalstoffen gemakkelijker afgevoerd door het zweten. Volgens experts wordt de huid gestimuleerd om meer callageen (hetgeen rimpels tegengaat) aan te maken bij het bewegen.

 

Latest News

De Schone Slaapster Intensive Course

De Schone Slaapster Intensive Course

5 weken intensieve mini-cursus op de Schoone Slaapster (Sleeping Beauty) om verhaal, karakters, muziek, attributen & dansen te leren kennen

February 2021
Zomer Workshop was top!

Zomer Workshop was top!

Aangezien we heel wat lessen hadden gemist door de welgekende coronacrisis, beslisten we om ter compensatie een leuke Zomer Workshop to organizeren

September 2020
Mini-Performance met Maxi-Kids

Mini-Performance met Maxi-Kids

Reis rond de wereld in 20 minuten met een mini-performance gebracht door supergoede leerlingen

February 2019
Ballet Odette in Marokko

Ballet Odette in Marokko

Lesgeven bij Dansschool Ozy in Marokko

May 2018